НАЈДОБРИ ПРОМОЦИИ

Најдобрите пакети одвоени за вас

Токио

Asia

Cultural Relax

Токио јапонски: 東京 За снимкава То:кјо: (помош·инфо), „Источна престолнина“) е главниот и најважниот град во Јапонија. Впрочем, Токио не е најголемиот град само во Јапонија, туку е најголем град во светот. Токио се наога на островот Хоншу, во регионот Канто, односно центарот се наоѓа на 35°41' северно од екваторот и 139°46' источно од Гринич.

Прочитај Повеќе

Доха

Asia

Luxury Relax

Доха (арапски: الدوحة, ед-Давха или ед-Доха) — главен град на Катар. Градот врои 400.051 жител, според пописот од 2005 година[2] и се наоѓа во општината Доха, на брегот на Персискиот залив. Доха е најголемиот град во Катар, а воедно и најголем економски центар во земјата. Повеќе од 80% од населението во Катар живее во Доха и околината на градот.

Прочитај Повеќе

MAIL US!

Париз

Europe

Cultural

Париз (француски: Paris) е главен град на Франција, а воедно претставува и административен, политички, стопански, културен и образовно-научен центар на таа земја. Градот лежи на бреговите на реката Сена во северниот дел на Франција, во регионот Ил де Франс т.е. парискиот регион.

Прочитај Повеќе

JOIN ALL TOUR

© generalturist.mk | 2018