SANTORINI

GREECE

Токио јапонски: 東京 За снимкава То:кјо: (помош·инфо), „Источна престолнина“) е главниот и најважниот град во Јапонија. Впрочем, Токио не е најголемиот град само во Јапонија, туку е најголем град во светот. Токио се наога на островот Хоншу, во регионот Канто, односно центарот се наоѓа на 35°41′ северно од екваторот и 139°46′ источно од Гринич.

© generalturist.mk | 2018